< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Slimnīcas laboratorijas turpina pieņemt pacientus ambulatori

Slimnīcas laboratorijas turpina pieņemt pacientus ambulatori

2020-05-07, 10.47

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ir divas laboratorijas – viena Ventspilī un otra Talsu filiālē. Abās laboratorijās ik dienas tiek veikta precīza un ātra analīžu diagnostika slimnīcas pacientiem un to piedāvājumu klāstā ir vairāk kā 80 analīžu veidi, kā:
• Hematoloģiskās (pilna asinsaina, folskābe, dzelzs līmenis asinīs);
• Mikrobioloģiskās (asins, urīna, krēpu uzsējums uz mikroflora);
• Bioķīmiskās (olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu vielmaiņu, fermentu aktivitātes, kas norāda orgānu funkcionālo stāvokli);
• Imunoloģiskās (organisma imunoloģiskā statusa, seksuāli transmisīvo slimību izraisītāja un jutība uz plaša spektra alergēniem noteikšana);
• Tests B12 vitamīna, D vitamīna un Folskābes noteikšanai.

B12 vitamīna trūkums organismā ir saistīts ar nepietiekamu saturu uzturā, kā arī gremošanas sistēmas traucējumiem. Folskābe ir svarīga mūsu organismiem, jo gados veciem cilvēkiem var paaugstināt insulta un infarkta risku pie folskābes deficīta organismā, kā arī jaunajām māmiņām var ietekmēt negatīvi grūtniecības norisi.
Savukārt D vitamīns ir svarīgs ne tikai kaulu veselībai, bet tas arī samazina sirds saslimšanu, uztur veselīgu ķermeņa svaru, kā arī piedalās imūnsistēmas darbības nodrošināšanā. Tāpat tas ir ļoti svarīgs, lai notiktu kalcija un fosfora absorbācija organismā.

Atgādinām, ka pārmērīga vitamīnu lietošana var būt kaitīga veselībai, tādēļ pirms uzsākt lietot medikamentus nepieciešams veikt analīzes un konsultēties ar ārstu.
Gadījumos, kad pacienti vēlas pārbaudīt veselību, bet neatrod laiku, lai dotos pie ģimenes ārsta vai cita ārsta speciālista, iespējams veikt kompleksu izmeklējumu laboratorijā, ar kura palīdzību var noteikt vispārīgo veselības stāvokli. Ar izmeklējuma palīdzību iespējams pārbaudīt nieru, aknu un vairogdziedzera darbību. Pārbaudīt arī vai organismā nav kādi iekaisumi, kā arī noteikt glikozes līmeni un izvērtēt pilno asinsainu. Ja analīžu rezultātos marķētas kādas izmaiņas, pacienti aicināti vērsties pie ģimenes ārsta.

Iedzīvotāju ērtībai, esam nodrošinājuši jau vairāku gadu garumā, un turpinām iesākto, šādās jomās:
• Ventspils slimnīcas reģistratūrā un Talsu filiāles laboratorijā ierīkota speciāla poga, ar kuras palīdzību, jaunajām māmiņām un bērniem, iespējams Laboratorijas pakalpojumus saņemt negaidot rindā. Pakalpojums pieejams jaunajām māmiņām ar mazuļiem līdz 3 gadu vecumam un grūtniecēm.
• Analīžu rezultātus iespējams saņemt ne tikai uz vietas slimnīcā, bet sekmīgi darbojas un tiek plaši izmantota analīžu informēšanas sistēma, kur analīzes tiek nosūtītas elektroniski gan ārstam, kurš ir nosūtījis pacientu uz šīm analīzēm, gan iedzīvotājam, pēc iedzīvotāja apstiprinājuma par analīžu rezultātu nosūtīšanu e-pastā.
• Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca sadarbojas ar visām lielākajām apdrošināšanas kompānijām Latvijā. Līdz ar to, ja apdrošināšanas kompānijai ir līgumattiecības ar Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu, tad uzrādot polisi, veselības aprūpes pakalpojuma maksa tiek segta apdrošināšanas kompānijas noteiktajā apjomā un kārtībā. Par kārtību pakalpojumu maksas segšanai, aicinām sazināties ar Jūsu apdrošināšanas kompāniju.

Neatkarīgi no tā, kurā ārstniecības iestādē ģimenes ārsts ir norādījis nosūtījumu analīžu veikšanai, analīzes iespējams nodot Jums izdevīgā vietā un laikā arī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Ventspils un Talsu filiāles laboratorijā, katru darba dienu no plkst. 7:30 līdz 15:30.

Vēršam uzmanību, ka Talsu filiāles laboratorija pieņem pacientus tikai ar iepriekšēju pierakstu. Pieraksts pakalpojumiem, zvanot pa tālruni 63291856. Savukārt Ventspils slimnīcā analīzes iespējams nodot rindas kārtībā, bet aicinām neierasties pēdējā brīdī pakalpojumu saņemšanai.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm