< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Mazliet citāds teātris!

Mazliet citāds teātris!

2021-01-04, 11.28

Šādus vārdus pēc  digitālās Zoom tiešraidē noskatītās izrādes “Misija Zeme” teica Užavas pamatskolas sākumskolas skolēni. Tas  bija kas jauns, jo līdz šim bērni bija pieraduši vērot izrādes klātienē vai TV.  Atsauksmes pēc izrādes bija dažādas. Bērniem patika, ka ekrānā varēja redzēt ne tikai aktieru spēli, bet arī vienlaikus, “it kā no augšas” vērot kā tas notiek.

Pēc izrādes bērni teica, ka tā jau nebija tikai izrāde, bet teātris kopā ar dabas zinībām un vēsturi. Patika, ka aktieriem čatā varēja rakstīt jautājumus un viņi izrādes laikā atbildēja uz tiem. Ļoti patika tas, ka varēja redzēt, kā aktieri taisa dažādus specefektus un kā tas izskatās izrādē. Piemēram, izrādes “lodziņā” redz, ka aktieri skrien pa lielu vēju, bet aizkulišu “lodziņā” var redzēt, ka viņi skrien uz vietas un  viņiem vējš  nemaz nav. Aktieri paši purina savus lietusmēteļus.
Bērni teica, ka tagad arī paši gatavi iestudēt  nelielas izrādes, jo ir daudz un dažādas idejas. Vēl viņi nosprieda, ka šādas izrādes jāskatās tādā mācību priekšmetā kā teātra māksla. Kad pēc izrādes pārrunājām, kas patika vai nepatika, tad bērni  izteica vēlmi kādreiz atkal ko tādu noskatīties.

Bērnu emocijas un atsauksmes apkopoja
skolotāja Anita Pāvelsone

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm