< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Mācības novada skolās atsāks 5. un 6., un 12. klases audzēkņi

Mācības novada skolās atsāks 5. un 6., un 12. klases audzēkņi

2021-04-06, 11.56

Ventspils novada domes deputāti ārkārtas domes sēdē nolēma, ka no 7. aprīļa mācības klātienē var uzsākt 5. un 6., un 12. klases audzēkņi, savukārt 7.–11. klašu skolēniem mācības klātienē notiks rotācijas kārtībā. Tas nozīmē, ka vienas klases audzēkņi nedrīkst satikties ar citas klases skolēniem. Izglītojamos, tāpat kā līdz šim, uz mācību iestādi vedīs pašvaldības transportā, tā dēvētajos skolēnu autobusos. Skolēniem būs jāizmanto maskas un jāievēro distance .

18.februārī Ministru kabinets atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvājumu ievērot klātienes mācību reģionālo principu. Tas nozīmē, ka, stingri ievērojot visus valstī ieviestos piesardzības un drošības pasākumus, mācības klātienē var atsākt tajās pašvaldībās, kurās saslimstība ar Covid-19 ir zemāka par valstī vidējo.

Ministru kabineta apstiprinātās izmaiņas rīkojumā “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” nosaka – atskaites punkts klātienes mācību uzsākšanai ir 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem konkrētās pašvaldības administratīvajā teritorijā, kurā atrodas izglītības iestāde. Ja Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnē publicētā informācija liecina, ka kārtējās kalendārās nedēļas trešdienā kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits ir līdz 200, mācības klātienē var uzsākt 5., 6., 12. klases audzēkņi, bet 7.–11. klases skolēni – rotācijas kārtībā.

Jāņem vērā arī tas, ka skolām, kurās tiek atsāktas mācības klātienē, ir jāievēro noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības un obligāti jāveic izglītības iestādes klātienē nodarbināto iknedēļas Covid-19 testēšana. Pedagogi, kuri ir paaugstināta riska grupā – ar hroniskām saslimšanām un seniori no 60 gadu vecuma –, vienojoties ar izglītības iestādes vadītāju, var strādāt attālināti līdz brīdim, kamēr saņem vakcīnu pret Covid-19.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm