< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Novadu izdaiļo saulespuķes

Novadu izdaiļo saulespuķes

2021-07-13, 14.10

Vairākos pagastos šovasar zied iedzīvotāju iesētās saulgriezes. Pirmā par šādu ieceri ieminējās Užavas tautas nama vadītāja Gita Vilgute, viņai atsaucās arī citas kolēģes.

Novada kultūras darbiniecēm ir tradīcija doties pieredzes apmaiņas braucienos, un vienā šādā reizē Gita sadzirdēja vēsti, ka kādā pagastā rīkota saulespuķu stādīšanas akcija. Šī ideja palika prātā, un šopavasar, domājot, kā dažādot pasākumu klāstu, tautas nama vadītāja aprīlī nolēma aicināt savus pagasta iedzīvotājus iesēt saulespuķes. Gita nopirka sēklas un piedāvāja tās ikvienam, kurš nolēma pievienoties viņai. Daži tās paņēma, bet citi teica, ka viņiem pašiem ir, ko sēt, un solīja atbalstīt tautas nama vadītājas ieceri izdaiļot pagastu ar dzelteniem ziediem. Gita dalīja zemo saulespuķu sēklas, kas izaug līdz 80 cm un veido krāšņas ziedkopas. Tās iedēstīja arī skolas, pagasta pārvaldes un veikala darbinieki.

Par savu ideju Gita pastāstīja savām kolēģēm, tāpēc 4. maijā Jūrkalnes tautas nama vadītāja Kristīne Skrulle aicināja Neatkarības atjaunošanas dienas svētku dalībniekus ne tikai uzrakstīt novēlējumu Latvijai, bet arī divos podiņos iestrādāt trīs sēkliņas katrā. Vienu podiņu viņi pēc tam atstāja tautas namam, bet otru varēja ņemt līdzi, paužot par to lielu prieku. “Īpaši saviļņoti bija viesi, kas todien Jūrkalnē ieradās no tālākām vietām. Saulespuķes izstādīšu pie tautas nama, lai mūsu Jūrkalnē ir gaiši, silti un saulaini,” teica Kristīne. Labas ieceres iedvesmo – arī Piltenes vidusskolas saime rotāja pilsētu ar saulespuķēm. Izglītības iestādes pārstāve Ilze Celma atceras, ka 12. maija rītā skolas tehniskie darbinieki pulcējās pie skolas, lai atbalstītu Ventspils novada kultūras darbinieku ideju stādīt saulespuķes: “Saulainos ziedus iestādījām 15 podiņos – katrai klasei pa vienam podiņam, viens skolotājiem, viens tehniskajiem darbiniekiem, viens visiem Piltenes iedzīvotājiem, viens Ventspils novadam un viens – Latvijai. Mūsu skola, pilsēta un Latvija būs saules gaismas caurausta!  Lai ziedi aug un priecē ikvienu no mums!”

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm