< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Užavā uzlabo pašvaldības autoceļa infrastruktūru

Užavā uzlabo pašvaldības autoceļa infrastruktūru

2022-01-19, 11.08

Užavā, atjaunojot brauktuves virsmu, notiek būvniecība uz pašvaldības autoceļa “Alekši–Silkrogs” posmā no 0,87 līdz 3,97 km, tātad 3,1 km garumā. Projekts atbilst Ventspils novada Attīstības programmas 2020.–2026. gadam vidējā termiņa prioritātei ar uzdevumu uzlabot transporta infrastruktūru un satiksmes drošību.

Objektā notiek grants ceļa posma nomaļu grunts uzauguma un apauguma noņemšana, grāvju tīrīšana, jaunu caurteku izbūve, ceļa virsmas iesēdumu pildīšana un jauna šķembu grants maisījuma uzklāšana visā ceļa posmā 18 700 m² platībā, arī ceļa klātnes profilēšana. Pieslēgumā pie valsts reģionālā autoceļa Ventspils–Leči–Grobiņa 25 m garumā ieklās asfalta segumu, uz ceļa izvietos jaunas ceļazīmes. Ja meteoroloģiskie apstākļi būs labvēlīgi, pa jauno ceļa klājumu varēs sākt braukt 1. maijā.

Lai varētu īstenot minētos darbus, Ventspils novada pašvaldība iesniedza Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai investīciju projektu valsts budžeta aizdevuma saņemšanai ekonomisko un sociālo seku mazināšanai un novēršanai saistībā ar Covid-19 izplatību. Tādējādi Valsts kase piešķīra 130 534,03 eiro aizņēmumu, bet no pašvaldības budžeta autoceļa fonda līdzekļiem izmantos 23 035,42 eiro.

Būvniecības dokumentus – apliecinājuma karti – izstrādāja SIA “SNB projekti” darbinieki, būvniecību veic SIA “Venta 1” pārstāvji, savukārt būvuzraudzība uzticēta SIA “BŪUZ speciālistiem.

Laimas Erlihas-Štrankas foto

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm