< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Lai barikāžu dalībnieki saņemtu atvieglojumus, jābūt apliecībai 

Lai barikāžu dalībnieki saņemtu atvieglojumus, jābūt apliecībai 

2023-01-19, 09.00

No 1. janvāra Ventspils novadā piemēro nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus 1991. gada barikāžu dalībniekiem par mājokli un tam piekritīgo zemi 50% apmērā, pamatojoties uz personas iesniegto pieteikumu par atvieglojumu saņemšanu un pievienoto barikāžu dalībnieka apliecību.

Atvieglojumus piešķirs, ja personas deklarētā dzīvesvieta taksācijas gada 1. janvārī ir nekustamā īpašuma objektā, par kuru tiek piešķirts atvieglojums, un šis nekustamais īpašums netiek izmantots saimnieciskajā darbībā, netiek izīrēts vai iznomāts.

Iesnieguma veidlapa, skaidro Finanšu nodaļas vadītāja Lita Rollande, ir pieejama pašvaldības mājaslapā, bet var rakstīt arī brīvā formā, iesniedzot vai nu kādā no pagastu pārvaldēm, vai  Skolas ielā 4, vai Kuldīgas ielā 3, Ventspilī. Ja ir elektroniskais paraksts, iesniegumu var pieteikt arī elektroniski. Tos pieņems visu gadu, un, ja nepieciešams, veiks pārrēķinu. Pietiek, ja iesniegumu iesniegsiet vienu reizi, tas nav jādara katru gadu. Ja tiek uzsākta saimnieciskā darbība, tad gan ir jāinformē pašvaldība.

Vēl būtiski atcerēties, ka apliecinājumam nederēs barikāžu dalībnieka piemiņas zīme, bet gan apliecība. Ja tās vēl nav, jāsazinās ar 1991. gada Barikāžu muzeju, kas atrodas Rīgā, Krāmu ielā 3. Tālrunis uzziņām – 67213525, e-pasts: [email protected]. Barikāžu apliecība ir dokuments, kas apliecina barikāžu dalībnieka statusu un ir paredzēts uzrādīšanai valsts un pašvaldību iestādēs.  

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm