< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Puzē tikās skolu padomju pārstāvji

Puzē tikās skolu padomju pārstāvji

2023-03-14, 13.26

Novada domes Izglītības pārvaldes vadītājas Ainas Klimovičas aicināti, 11. martā Puzes pamatskolā uz pirmo savstarpējo tikšanos pulcējās visu novada skolu padomju pārstāvji. Namamātes lomā bija un par viesu labsajūtu rūpējās Puzes pamatskolas direktore Nellija Sileviča.

Līdzīgu tikšanos plānots sarīkot arī pirmsskolas iestāžu padomju pārstāvjiem. Viņi 24. martā būs gaidīti Piltenes pirmsskolas izglītības iestādē “Taurenītis”.  

Izglītības likums paredz katrā izglītības iestādē izveidot iestādes padomi. Tā ir koleģiāla institūcija, kurā darbojas skolēnu, viņu vecāku un pedagogu deleģēti pārstāvji. Vecāku pārstāvji padomē ir vairākumā. Arī tikšanās reizē Puzē vairākumā bija skolēnu vecāki. Sanāksmes dalībnieki pārrunāja dažādus aktuālus jautājumus, tostarp par skolu padomju tiesībām un pienākumiem, iespējām iesaistīties izglītības iestādes darbā, skolēnu vērtēšanas kārtības niansēm un jaunumiem valsts pārbaudījumu norisē. 

Katras skolas padomes pārstāvji ar pārējiem dalījās pieredzē par to, kā padome darbojas, kādus pasākumus organizē un kādas problēmas risina. Daudzviet skolu padomes iedibinājušas jaukas tradīcijas, piemēram, Ziemassvētku pārgājienu ar vecāku gādātu svētku galdu pirms liecību izsniegšanas Popē, dekorāciju gatavošanas un piparkūku cepšanas pasākumu Tārgalē. Puzes pamatskolas padomes pārstāves pastāstīja par to, kā veicies un ar kādiem izaicinājumiem nācies saskarties, cenšoties ieviest visiem vienotas skolas formas, savukārt Ugāles vidusskolas pārstāves stāstīja par iniciatīvu ieviest valsts aizsardzības mācību.

Savstarpēji draudzīgā un koleģiālā gaisotnē raisījās diskusijas un veidojās domu apmaiņa. Tika pārrunāti arī aktuālie problēmjautājumi, kam nepieciešams rast risinājumus. Klausoties citu skolu pārstāvju stāstītajā par pasākumiem un citām iniciatīvām, radās jaunas idejas, ko pēc tam īstenot savās skolās. Ja tiktu lemts par šādu tikšanos turpināšanu arī nākotnē, Tārgales pamatskolas padomes priekšsēdētāja Ilva Jansone izteica gatavību nākamo sanāksmi sarīkot Tārgalē.

Kristīne Duļbinska

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm