< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Eiropas putnu vērošanas dienas Ventspils novadā

Eiropas putnu vērošanas dienas Ventspils novadā

2023-10-13, 12.53

Noslēgušās Eiropas putnu vērošanas dienas 2023 jeb “EuroBirdwatch 2023”. Šogad kopumā vairāk kā 15 tūkstoši dalībnieku 28 Eiropas valstīs novērojuši 3,5 miljonus putnu, tai skaitā, Latvijā 1020 dalībnieku kopumā ziņojuši par vairāk kā 83 tūkstošiem putnu.

Eiropas putnu vērošanas dienās arī Ventspils novada putnu un dabas draugi pulcējās uz kopīgu tikšanos, lai izbrauktu dabā. Kopumā maršrutā Užavas polderi-Ziru parks-atkritumu izgāztuve Pentuļi 20 novērotāji novērojuši 33 putnu sugas. Skaitliski lielākās – mājas strazdi, sudrabkaijas, kraukļi.

Šī paša pasākuma ietvaros Tārgales pamatskolā notika pirmskolas sešgadniekiem un 1.-2. klašu skolēniem organizēta nodarbība par putniem un brīvdabas aktivitātes.

Paldies mūsu novada un pilsētas vietējiem dabas draugiem un Latvijas Ornitoloģijas biedrības entuziastiem, kas palīdzēja šiem pasākumiem tapt!

Liena Kukaine
Visvalža Šteinberga un Lienas Kukaines foto

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm